26 april 2014
13:00

IFK Sunne

Referat: Västanviks AIF - IFK Sunne

Det blev en poäng med mersmak i dagens match mot tippade topplaget Sunne. Trots namnkunningt motstånd visade vi ingen respekt och det var en helt annan fart på laget idag mot i premiären. Under första halvlek var Sunne det lite mer spelförande laget utan att skapa några chanser överhuvudtaget. Vi hade mer spets på våra anfall o kunde redan i 11:e minuten ta ledningen med 1-0. Det kom efter en fin djupledsboll från Darko till Micke som i kamp med mittbacken stressade såpass att mittbacken till synes onödigt slog bollen förbi sin egen målvakt.
Vi skapde ytterligare några fina lägen i halvleken men sista touchen fattades.
Spelet i andra halvlek var till en början likt det i första men Sunne skapde lite mer chanser än i första framförallt på fasta situationer och det blev på en sån som kvitteringen kom. Detta i den 60:e minuten efter att vi var lite för heta i en situation o drog på oss en onödig frispark. Detta läge utnyttjades till fullo när J Alenmalm snyggt skruvade in den från ca 25met även om det var cm från att Branko skulle nått den.
Vi hade nu börjat ta över spelet o i den 66:e minuten fick vi drömläge att mer eller mindre avgöra matchen. Fredrik var med bra fart på väg igenom försvaret när han blev fälld av deras siste man med straff som följd. Då försvararen tidigare fått en varning kom nu utvisningen som ett brev på posten. Darko tog straffen o totallurade målisen men tyvärr lyfte han bollen för högt så bollen tog i ribbans underkant o ner på mållinjen.
Efter detta blev vårt spelövertag mer markant och vi tryckte på i anfallsvåg efter anfallsvåg men tyvärr fick vi inte till sista passningen eller så studsade bollen till vid skottförsök. Sunne o sin sida skapade två jättelägen sista halvtimmen, en nick som Branco gjorde en kanonparad på o sen en boll på mållinjen efter en hörna.
Hade vi erbjudits en poäng före matchen hade vi tagit det direkt men som matchen utvecklade sig känns det lite tungt att vi inte tog full pott.
Vi gör en bra match och fyratempot kommer mer o mer vilket bådar gott inför fortsättningen. Vi lägger också nu lite mer bollar i djupet vilket ger ännu en dimension till vårt spel då vi har spelare som är giftiga vid snabba spelvändningar.